User Info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Who's Online

  • Dot gasten: 272
  • Dot verborgen: 0
  • Dot leden: 0

There aren't any users online.

Auteur Topic: Moedermelk delen  (gelezen 28227 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Nynke Dekker

  • Office iets?¿
  • Administrator
  • **
  • Berichten: 15.809
  • Geslacht: Vrouw
  • Nynke Bal, Balletje en Nynke ben ik allemaal!
Moedermelk delen
« Gepost op: maart 08, 2012, 09:23:52 »
Minnen, vrouwen die uit de goedheid van hun hart het kind van een ander gaan voeden, omdat de moeder zelf niet voldoende melk heeft of zelf niet kan geven. Maar kan dit nog zomaar in deze tijd? Zonder een instantie die de kwaliteit in de gaten houdt? Met kwaliteit bedoel ik niet of er voldoende voeding in zit, maar of er via de melk overdraagbare medicatie, schadelijke stoffen of ziektes aanwezig zijn.

Via Facebook is er een beweging actief die een platvorm biedt om donoren en vraagmoeders met elkaar in contact te brengen. Het wordt aan alle kanten toegejuichd, moeders zijn enthousiast en willen graag een ander helpen of natuurlijk geholpen worden. 

Het is super om te merken dat moeders elkaar nog zo graag willen helpen, maar is dit op DEZE manier, nu wel zo'n goed idee? Gewoon via internet zonder controle? Hopelijk zijn de moeders zelf zo slim om de donormoeder te laten testen en screenen voordat ze hun baby die melk geven. Maar lang niet iedereen is goed genoeg geïnformeerd over dit soort risico's!

In de huidige tijd KAN je veel onderzoeken,  kan je zorgen dat jouw kind goede en gezonde voeding binnen krijgt. KAN je de risico's behoorlijk verkleinen. Maar door een open platvorm en de manier waarop er over gesproken wordt, zal je misschien geneigd zijn het gewoonweg te vertrouwen. De meeste moeders worden immers tijdens zwangerschap al gecontroleerd op hiv en er wordt naar erfelijke aandoeningen gevraagd. MAAR het gaat dan om hun eigen kind, waar ze wellicht het risico wel voor willen nemen. De wens voor een kind is meestal zo groot! En ze zijn ondertussen al zwanger!

Als jij echter kan kiezen tussen de melk van een niet rokende, niet drinkende, niet zieke of besmette moeder en de melk van een moeder die medicatie gebruikt, of rookt, of drinkt, of een erfelijke aandoening heeft die via de moedermelk overdraagbaar is... wat zou jij dan kiezen? 

Het Moedermelknetwerk screent alle donormoeders, heeft uitgebreide vragenformulieren, laat het bloed eerst testen en zorgt ervoor dat de melk gepasteuriseerd is, zodat deze melk zo hygienisch mogelijk naar de vraagmoeder kan gaan. 

Moedermelk is de meest geschikte voeding voor een mensenkind en je KAN op een veilige manier jouw kind dit bieden, ook als jezelf onverhoopt niet voldoende melk hebt of door omstandigheden niet kan voeden. Maar ongescreende moedermelk van een kennis, vriendin of volledig onbekende is gokken met het leven van je kind! Verlies dit niet uit het oog in je enthousiasme! 

Zou je zelf zomaar lichaamseigen vloeistoffen uitwisselen met die kennis, vriendin of volledig onbekende? Wil jij een bloedtransfusie van een onbekende of van een vage kennis? Of doe je dat liever via de officiële medische weg?

Heb je te veel melk, heb je een vriezer vol voorraad, of heb je juist wat extra melk nodig? Er zijn hele eenvoudige betrouwbare wegen die naar hetzelfde doel leiden!
Probeer eens buiten de hokjes te denken voordat je oordeelt. Ieder mens is uniek!

Ik ben moeder van drie heerlijke dochters, Irene geb. 03-08-99, Anne geb. 09-08-02 en Renée geb. 30-06-05. Drie keer borstvoeding met uitgebreid hypo-allergeen dieet.