User Info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Who's Online

  • Dot gasten: 274
  • Dot verborgen: 0
  • Dot leden: 0

There aren't any users online.

Auteur Topic: Borstvoedingscursus handig?  (gelezen 25395 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Nynke Dekker

  • Office iets?¿
  • Administrator
  • **
  • Berichten: 15.809
  • Geslacht: Vrouw
  • Nynke Bal, Balletje en Nynke ben ik allemaal!
Borstvoedingscursus handig?
« Gepost op: maart 13, 2012, 14:06:11 »
Op zich zou het vanzelf moeten gaan, je kind baren en daarna aan de borst leggen. Het is een instinct wat bij moeder en kind beiden aanwezig is. Waarom houden wij anders pasgeborenen zo dicht mogelijk tegen ons aan? Tussen onze borsten, dicht bij ons hart.... toch echt niet puur omdat we denken dat we het anders laten vallen! Waarom gaat het kind met zijn/haar hoofdje/neusje op zoek naar onze borsten? Zelfs al krijgt het al flesvoeding? Toch ook niet om te kijken of wij ons wel goed gewassen hebben?

Maar toch... gaat het vaak genoeg niet goed, de fabels komen niet voor niets deze wereld in en blijven bestaan! Tepels kunnen stuk, er kan bloed uitkomen, kind kan slecht groeien, kind kan zichtbaar achteruit gaan, moeder kan met kromme tenen aan het voeden zijn van de pijn. Ja het gebeurt!!! Waarom? Omdat de begeleiding soms verrekte slecht is, dat de gegeven tips eerder tegen werken dan iets goeds voortbrengen.

Dus ja, een cursus is heel verstandig! Zorg dat je de eerste beginselen begrijpt, dat je weet waar je op moet letten en wat de signalen zijn dat er iets niet goed gaat. En welke vereniging of cursus je moet kiezen??? Daar kan ik je geen zinnig antwoord op geven, die keuze is persoonlijk.... en soms zelfs noodgedwongen omdat je maar één vereniging in jouw buurt hebt zitten, of omdat beide verenigingen je niet zo trekken. Soms kan je nog bij het ziekenhuis of je verloskundige een cursus volgen, kijk dan wel even wie het uiteindelijk verzorgt (goede info of minder goed, wie organiseert het nou eigenlijk)

Haal dan in ieder geval de kennis naar binnen, negeer de rest als het niet bij je past. Ga erheen zoals je ook naar school zou gaan, om wijzer te worden! Als je namelijk vroeg genoeg de signalen herkent of iig erkent, kan je alsnog het tij keren en een heerlijke borstvoedingsperiode hebben. Je hebt hierbij soms echt professionele hulp nodig, zoek dan een lactatiekundige met IBCLC titel achter haar naam.

De titel lactatiekundige is nog niet beschermd, iedereen mag zich zo noemen... al is het ook de enige titel die je krijgt als je wel de lactatiekundigeopleiding gevolgd hebt! Vele opgeleide lactatiekundigen nemen de extra stap om de IBCLC titel te verdienen, een titel die wel beschermd is en die aangeeft dat deze lactatiekundigen iedere vijf jaar recertificeren.
Probeer eens buiten de hokjes te denken voordat je oordeelt. Ieder mens is uniek!

Ik ben moeder van drie heerlijke dochters, Irene geb. 03-08-99, Anne geb. 09-08-02 en Renée geb. 30-06-05. Drie keer borstvoeding met uitgebreid hypo-allergeen dieet.