Hi,
Zal het spits maar afbijten.
Ik heb een super super lekker visgerecht.
Is wel een hoofdgerecht, en ze zeggen voor vier personen, maar Herbie en ik eten het met z'n tweeen, zitten erna wel kei en kei vol, maar dat is het waard.
Ok men heeft nodig:
750 gram rauwe garnalen, gepeld en darmkanalen verwijderd(wij hebben die grote)
1 eetlepel chinese wijn of droge sherry(wij gebruiken droge sherry)
1 theelepel maisbloem, 1 theelepel sojasaus
1 bakje peultjes of chinese kool(wij gebruiken peultjes, vers uiteraard)
-specerijen-
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel suiker
2 theelepels sojasaus
1 theelepel sesamolie
De bereiding.
Meng de garnalen met de wijn, maisbloem en sojasaus in een schaal. Dek de schaal af een laat half uur koelen.
Verhit 4 eetlepels olie in een wok en bak de garnalen tot ze roze kleuren. Haal de garnalen uit de wok en doe nog een eetlepel olie erin. Bak de groenten 2 minuten in de olie.
Doe de garnalen terug in de wok en voeg specerijen toe. Omschudden tot alles goed heet is en dan lekker happen.
Ik moet wel zeggen dat ik de garnalen niet in de wok bak, maar in twee koekepannen, vind ik makkelijker, en weet dan ook zeker dat ze allemaal gaar zijn. Even later gaat het wel allemaal in de wok.
En het is echt mega lekker.
X