User Info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Who's Online

  • Dot gasten: 282
  • Dot verborgen: 0
  • Dot leden: 0

There aren't any users online.

Board Stats

  • stats Totaal aantal leden: 236
  • stats Totaal aantal berichten: 112.366
  • stats Totaal aantal topics: 6.519
  • stats Totaal categorieën: 6
  • stats Totaal aantal boards: 26
  • stats Hoogst aantal bezoekers online: 546
Nieuw jasje, hoop dat het jullie bevalt! Als er iets nog niet helemaal naar wens draait of je hebt nog tips/ideeën.... Zet het in Algemene Wenken en wij gaan het bekijken!

Welkom bij Borstvoeden.nl

Namens ons team wil ik iedereen van harte welkom heten! Voor wie is deze site? Voor ouders die graag net zoals wij, goed geïnformeerd hun eigen keuzes willen maken.

We zijn geen standaard groep, nemen vaak geen blad voor de mond, maar respecteren elkaar wel. Als jij het anders wilt doen omdat dat beter bij jou en je gezin past, zijn wij de laatste die je zullen veroordelen. Als je het even niet meer ziet zitten en je wilt ongegeneerd je ei kwijt, kan dat in het anonieme board of in het "zure-melk"-gedeelte. Kortom, bij ons kan veel!

Kom rustig binnen, kijk een beetje rond, proef de sfeer en kijk of je je bij ons thuis kan voelen. Heb je een vraag, stel die dan gerust.... er is bijna altijd wel iemand die redelijk vlot antwoord geeft. Wij zouden het gezellig vinden als je ook blijft koffie/theeleuten en meer over jezelf, je gezin, je werk, etc. vertelt, maar dit is natuurlijk niet verplicht!

Groetjes Nynke
Nynke Dekker
september 03, 2013, 11:24:11 door Nynke Dekker
Views: 17230 | Comments: 0

Borstvoeding
In het kader van Wereld Borstvoeding Week wordt op 28 september de 9e Ontmoetingsdag georganiseerd. Misschien vind je het leuk om op andere fora of sites waar je komt ook aandacht aan te besteden? Plaats dan (met toestemming van desbetreffende beheerder natuurlijk) dit bericht ook daar!!!

Deze dag wordt georganiseerd door twee (ex) voedende moeders zoals zij zo’n dag graag zouden willen meemaken. Gezellig, warm, leerzaam en leuk!
Het is ondertussen uitgegroeid tot een gezellige maar zeker ook leerzame dag met workshops en stands.


We hebben al heel veel leuke workshops en activiteiten kunnen organiseren!


Stefan Kleintjes IBCLC: Borstvoeding met Behoud van Bijvoeding
Gonneke van Veldhuizen IBCLC: Borstvoeding voor Beginners en Gevorderden
Karin de Graaf IBCLC: Borstvoeding; antwoord op al jouw vragen
Marianne Vanderveen IBCLC: Samen Slapen
Chantal Van den bossche: Veilige, Gezonde en Duurzame Leefomgeving voor je Kind...
Kat en kids
juni 02, 2013, 23:23:19 door Kat en kids
Views: 20161 | Comments: 3

Algemeen
Willen jullie helpen met mijn onderzoek, aub? http://borstvoedingsurvey.aardig.be/index.php/823593

In deze enquête bekijken we welke voeding baby`s en peuters krijgen. We onderzoeken enkele factoren in het leven van jonge kinderen en van hun moeder: geboorte, vaste voeding, hulp in het huishouden, werken, kinderopvang, slapen,... En we gaan na of deze factoren een invloed uitoefenen op de voedingskeuze die ouders maken. De resultaten uit dit onderzoek vertellen ons hopelijk meer over hoe we het moeders mogelijk kunnen maken om langer borstvoeding te geven.
Nynke Dekker
februari 10, 2013, 13:51:15 door Nynke Dekker
Views: 22164 | Comments: 0

Borstvoeding
De stichting Zorg voor Borstvoeding heeft de levering van het studieboek Begeleiding bij Borstvoeding én de bijbehorende docentenhandleiding overgedragen aan Adrienne de Reede. Je kunt het boek en de handleiding bestellen via de website begeleidingbijborstvoeding.nl of librolatte.nl.


Begeleiding bij Borstvoeding wordt veel gebruikt in opleidingen en zorginstellingen.

Verpleegkundigen, artsen, kraamverzorgenden en verloskundigen zijn gebaat bij deze basiskennis die ze direct in hun werk kunnen toepassen. In de vijf hoofdstukken komt een uitgebreid scala aan onderwerpen op een heel toegankelijke manier aan bod.
Begeleiding bij Borstvoeding is een praktisch boek waarin men snel  iets kan opzoeken; het heeft  duidelijke illustraties, een trefwoordenregister en een uitgebreide bronvermelding voor wie meer wil weten. Het is niet alleen een studieboek, maar ook een...
Nynke Dekker
mei 29, 2012, 10:33:13 door Nynke Dekker
Views: 35106 | Comments: 10

Algemeen
Als iets anders gaat dan dat men gewend is, wordt het al snel als extreem of goeroeachtig betiteld. Men kijkt meestal niet verder dan de neus lang is en oordeelt vanuit eigen ervaring.

Attachment Parenting is geen vloek, lang borstvoeding geven is ook geen kindermishandeling. Luisteren naar wat je kind nodig heeft, geeft je kind juist de bevestiging dat het ook recht van leven, met eigen keuzes en eigen begeleiding heeft!

Er zijn diverse wegen die naar Rome leiden en het ene pad is niet beter dan het andere... maar niet iedereen kan of wil hetzelfde pad bewandelen. Iemand die slecht ter been is, zal niet het pad kiezen met veel trappen erin, iemand die slecht ziet, zal niet het pad kiezen met veel gaten in de weg, iemand die graag fietst zal het glooiende slingerende gladde pad kiezen, en zo kan je nog meer keuzes maken.

Het ene kind gedijt beter op duidelijke grenzen en afspraken, wellicht rust en regelmaat. Het andere kind groeit en ontwikkelt bete...
Nynke Dekker
april 09, 2012, 18:53:42 door Nynke Dekker
Views: 27949 | Comments: 0

Algemeen
Uit ons archief:
Naar aanleiding van de kinderpostzegelwaarschuwing op borstvoeding.com heeft Editie NL besloten er een item aan te wijden. Een tijdje terug zijn Ria Blom, Stefan Kleintjes, woordvoerder van Kinderpostzegels en Nynke Bal (ik dus) geïnterviewd. 

Naar mijn mening is de essentie heel goed verwoord en in beeld gebracht. Het laten huilen van je kind, totdat het van vermoeidheid in slaap stort, gaat voorbij aan de gevoelens van je kind. Het signaal wat je je kind geeft, is dat het mag huilen, maar dat je toch niet komt... Tuurlijk sommige kinderen hebben even mekkeren nodig om afscheid te nemen van de drukke dag, maar niet eindeloos!

Voor zo'n klein ukkie, is een half uur eindeloos. Mijn eigen ervaring is, dat je eerder hulp nodig hebt bij het herkennen en begrijpen van de signalen die je kindje je geeft! Dit weet je niet altijd van nature, ieder kind geeft eigen signalen af... er is geen standaard kind!!!

Weergave van de uitzending: <...
Nynke Dekker
maart 13, 2012, 14:06:11 door Nynke Dekker
Views: 25394 | Comments: 0

Borstvoeding
Op zich zou het vanzelf moeten gaan, je kind baren en daarna aan de borst leggen. Het is een instinct wat bij moeder en kind beiden aanwezig is. Waarom houden wij anders pasgeborenen zo dicht mogelijk tegen ons aan? Tussen onze borsten, dicht bij ons hart.... toch echt niet puur omdat we denken dat we het anders laten vallen! Waarom gaat het kind met zijn/haar hoofdje/neusje op zoek naar onze borsten? Zelfs al krijgt het al flesvoeding? Toch ook niet om te kijken of wij ons wel goed gewassen hebben?

Maar toch... gaat het vaak genoeg niet goed, de fabels komen niet voor niets deze wereld in en blijven bestaan! Tepels kunnen stuk, er kan bloed uitkomen, kind kan slecht groeien, kind kan zichtbaar achteruit gaan, moeder kan met kromme tenen aan het voeden zijn van de pijn. Ja het gebeurt!!! Waarom? Omdat de begeleiding soms verrekte slecht is, dat de gegeven tips eerder tegen werken dan iets goeds voortbrengen.

Dus ja, een cursus is heel verstandig! Zorg dat je de e...
Nynke Dekker
maart 08, 2012, 09:23:52 door Nynke Dekker
Views: 28226 | Comments: 0

Borstvoeding
Minnen, vrouwen die uit de goedheid van hun hart het kind van een ander gaan voeden, omdat de moeder zelf niet voldoende melk heeft of zelf niet kan geven. Maar kan dit nog zomaar in deze tijd? Zonder een instantie die de kwaliteit in de gaten houdt? Met kwaliteit bedoel ik niet of er voldoende voeding in zit, maar of er via de melk overdraagbare medicatie, schadelijke stoffen of ziektes aanwezig zijn.

Via Facebook is er een beweging actief die een platvorm biedt om donoren en vraagmoeders met elkaar in contact te brengen. Het wordt aan alle kanten toegejuichd, moeders zijn enthousiast en willen graag een ander helpen of natuurlijk geholpen worden. 

Het is super om te merken dat moeders elkaar nog zo graag willen helpen, maar is dit op DEZE manier, nu wel zo'n goed idee? Gewoon via internet zonder controle? Hopelijk zijn de moeders zelf zo slim om de donormoeder te laten testen en screenen voordat ze ...
Nynke Dekker
maart 05, 2012, 11:16:12 door Nynke Dekker
Views: 27311 | Comments: 0

Borstvoeding
Een artikel van een paar jaar terug weer even naar voren getoverd. Het ziekenhuis waar het toen over ging heeft sinds 2008 gelukkig wel veel verbeterd! Wij  hopen dat het bij meerdere ziekenhuizen het geval is, maar willen jullie wel wat meer informatie geven, zodat je wat beter beslagen ten ijs komt.

Over veel ziekenhuizen horen we nog klachten. Door een verkeerd beleid is de borstvoeding heel slecht op gang gekomen of zelfs compleet mislukt. We praten er veel over, maar wat doen we ermee? In het forum  kregen we een link naar een leuke website over de afdeling neonatologie. Het zag er vrolijk uit, werkte niet fantastisch, maar wat nog droeviger was, de informatie over borstvoeding liet ons vermoeden dat het slagingspercentage van borstvoedende moeders daar vrij laag gelegen zal hebben. Nu is de informatie op die site gelukkig verbeterd.

Dat je kindje op neonatologie moet liggen, is al erg genoeg. Men ...
Nynke Dekker
maart 05, 2012, 10:31:16 door Nynke Dekker
Views: 27796 | Comments: 0

Borstvoeding
Stefan Kleintjes Kinderdiëtist  en Gonneke van Veldhuizen hebben weer eens de handen ineen geslagen om een goed artikel over candida oftewel spruw te schrijven. De reguliere medicatie wordt nog wel eens op ouderwetse manier voorgeschreven en hierdoor kan de schimmel resistent worden voor de normale medicatie.

De dosering is vaak verdeeld over vier porties per dag en je mag al snel weer stoppen met de kuur als de symptomen verdwenen zijn. Lactatiekundigen en borstvoedingsdeskundigen geven echter een ander advies  als het gaat om de dosering en duur van de kuur. Het is heel bewerkelijk, maar als je het goed doet, loont het wel!

Er is echter ook een ander middel op de markt, Gentiaan Violet. Nog niet iedereen kent dit middel en daarom ben ik heel erg blij dat Gonneke en Stefan er samen een [url=http://www.borstvoedin...
Nynke Dekker
maart 05, 2012, 08:57:58 door Nynke Dekker
Views: 25880 | Comments: 0

Allergie
Veel ophef de afgelopen jaren in de media over een onderzoek wat zou bewijzen dat de WHO hun advies over 6 maanden exclusief borstvoeding geven, niet correct zou zijn. Het zou zelfs slecht zijn voor kinderen!

Het zou allergieën in de hand werken, omdat de baby te laat kennis maakt met het vaste voedsel waar het later van moet leven. Ze gaan maar even voorbij aan het feit dat er diverse moeders een dieet moeten volgen om hun allergische kindje te verlossen van de klachten die bij allergie horen. Er is wetenschappelijk bewijs dat sporen van wat de moeder eet en drinkt overgaan in de borstvoeding.

Mijn drie meiden zijn vanaf hun geboorte allergisch of intolerant voor diverse voedingsmiddelen. Ik weet dat omdat ik via eliminatie/provocatie/re-eliminatie én natuurlijk nog diverse steekproeven (provocaties) op latere momenten, mijn kinderen heb zien veranderen van krijsende, spugende, snotterige, bijna...
Pages: [1] 2

* WBW Ontmoetingsdag 2013

Je kunt op dit moment de uitslag van deze poll niet bekijken.

Recent Posts

Top Boards

This Month Top Posters

No members were found.