User Info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Who's Online

  • Dot gasten: 201
  • Dot verborgen: 0
  • Dot leden: 0

There aren't any users online.

Auteur Topic: Wat op brood?  (gelezen 3339 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Moonpoontje

  • Zuigeling
  • *
  • Berichten: 40
Wat op brood?
« Gepost op: februari 24, 2011, 17:48:07 »
We zitten hier een beetje met wat we op Joost zijn brood moeten doen. Hij mag niks van koemelk, soja, ei en noten. Ik kom niet verder dan jam (ecologisch, zonder suiker) en appelstroop. Vegetarische smeerleverworst ook heel soms, maar dat doen we maar 1 keer per week door het zout e.d. Wie heeft er nog ideeen voor smeersels op brood?

Offline antoinettez

  • Moderator
  • **
  • Berichten: 3.248
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat op brood?
« Reactie #1 Gepost op: februari 24, 2011, 17:59:02 »
Bij de natuurwinkel heb je tartax, in alle smaken. Gebruiken we hier nog steeds veel.
IK weet niet hoe je over vleeswaren denkt, maar hier ging al snel rundersalami voor op brood goed.

groetjes,

Antoinette
Antoinette m.v. Marjolein die 13 mnd BV heeft gehad en Sofie die 21 mnd hypoallergene BV heeft gehad.

Offline mammavanbo

  • Moderator
  • ***
  • Berichten: 3.271
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat op brood?
« Reactie #2 Gepost op: februari 24, 2011, 20:09:35 »
Gebruik je wel zaden?? ik gebruik geregeld sesampasta, al dan niet met komkommer op brood.
Vleeswaren gebruik je geloof ik niet, als je dit wel wilt kan ik even een lijstje voor je opzoeken, heb een aardig lijstje inmiddels van soortjes en met lijst van verkooppunten.

Pak er even een receptenboek bij van een vegetarisch iemand, ken zelf niet alle producten die ik opschrijf, weet ook niet waar te krijgen, maar misschien geeft het je ideeen:
perenstroop, tuinkers, duindoornmoes, sla, tomaat (ontpit), banaan, aardbeien, honing, appel, linzepuree.

natuurlijk kun je zelf van veel soorten fruit jam maken, met net zoveel of weinig suiker als je zelf wenst. Weet ook niet waar je woont, maar in de haarlemmermeer zit een boomgaard waar ze heerlijke zelfgemaakte jam's en geleien maken van hun eigen fruit, verser en biologischer kan bijna niet.



Offline Moonpoontje

  • Zuigeling
  • *
  • Berichten: 40
Re:Wat op brood?
« Reactie #3 Gepost op: februari 24, 2011, 20:29:32 »
Gebruik je wel zaden?? ik gebruik geregeld sesampasta, al dan niet met komkommer op brood.
Vleeswaren gebruik je geloof ik niet, als je dit wel wilt kan ik even een lijstje voor je opzoeken, heb een aardig lijstje inmiddels van soortjes en met lijst van verkooppunten.

Pak er even een receptenboek bij van een vegetarisch iemand, ken zelf niet alle producten die ik opschrijf, weet ook niet waar te krijgen, maar misschien geeft het je ideeen:
perenstroop, tuinkers, duindoornmoes, sla, tomaat (ontpit), banaan, aardbeien, honing, appel, linzepuree.

natuurlijk kun je zelf van veel soorten fruit jam maken, met net zoveel of weinig suiker als je zelf wenst. Weet ook niet waar je woont, maar in de haarlemmermeer zit een boomgaard waar ze heerlijke zelfgemaakte jam's en geleien maken van hun eigen fruit, verser en biologischer kan bijna niet.

Jij bedoeld zeker de Olmenhorst? Koop daar idd veel dingen. Vleeswaren weet ik nooit zo goed welke ik mag hebben, dus een lijstje is hier zeer welkom  :) Sesampasta kan ik ook wel gaan kopen. Waar smaakt dat naar?

Offline Nynke Dekker

  • Office iets?¿
  • Administrator
  • **
  • Berichten: 15.809
  • Geslacht: Vrouw
  • Nynke Bal, Balletje en Nynke ben ik allemaal!
Re:Wat op brood?
« Reactie #4 Gepost op: februari 25, 2011, 08:39:10 »
Hai!

Hij is nu ruim tien maanden oud toch? Er hoeft niet persé wat op brood, Renée pulkte alles eraf om het brood los op te eten hahahah Maar kokosbrood (lubeck) vond ze meestal wel erg lekker, later ook ham (niet alle soorten kunnen, maar bij aldi hadden ze toen boerenham (bij hamassortiment, vier soorten, alleen boerenham was vrij van smaakversterker etc.) maar ook de achterham (groene pakjes, wel even goed kijken, ze hebben meerdere soorten achterham) bij de Aldi vond ze erg lekker.

Zout in broodbeleg heb ik nooit zo op gelet, ze mogen niet teveel hebben, maar als je de rest van het eten zoutloos doet, krijgen ze ook nog niet teveel binnen.

Als zoet broodbeleg vond Renée de bosvruchtenhagel van de ruijter erg lekker. De andere vruchtenhagel mocht ze niet ivm appel en citrus overgevoeligheid. Ook zelfgemaakte jam (wist ik zeker dat er geen citroen in zat) vond ze lekker.

:knuf: Nynke
Probeer eens buiten de hokjes te denken voordat je oordeelt. Ieder mens is uniek!

Ik ben moeder van drie heerlijke dochters, Irene geb. 03-08-99, Anne geb. 09-08-02 en Renée geb. 30-06-05. Drie keer borstvoeding met uitgebreid hypo-allergeen dieet.