User Info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Who's Online

  • Dot gasten: 178
  • Dot verborgen: 0
  • Dot leden: 0

There aren't any users online.

Auteur Topic: vlees  (gelezen 1088 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline poekie125

  • Peuter
  • ***
  • Berichten: 148
  • Geslacht: Vrouw
  • zijn is gegeven, worden doe je zelf
vlees
« Gepost op: november 23, 2007, 09:31:39 »
Ik zou hier op verzoek iets schrijven over vlees, wat wel en wat niet..

Het grote probleem met vlees is dat er veel gerotzooid mee wordt, vaak binnen de grenzen van het toelaatbare maar ook net daaroverheen. Bewijzen kan ik het niet maar de verhalen die ik gehoord heb zijn uit vrij betrouwbare bronnen :P

Vlees dat als normaal stukje vlees gesneden wordt
Alle biefstuk soorten, entrecotes, kalfsoester enz.
Behandelingen die het ondergaan kan hebben is zout bad, en besmeerd met bloed (meestal rund maar kan ook varkensbloed zijn) voor mooie rode kleur.
Hoe grauwer het stukje vlees hoe "eerlijker" het is, vlees is namelijk van nature niet rood, maar grauw verkoopt niet..

Frikandeau kan behandeld zijn maar hoeft niet
Behandelingen kunnen zijn: zout en peper, maar ook andere kruiden en smaakversterkers. Even opletten en navragen dus.

Ham
Is altijd behandeld: gepekeld en gekruid ook hier dus navragen wat er is gebruikt.

Zo ook voor overige vleeswaren, bijna altijd behandeld met kruiden en kan daardoor ook smaakversterkers bevatten en melkeiwitten, soja of kippenei.

Elke slager/supermarkt gebruikt zijn eigen manier van kruiden en of behandelen, vaak weten de verkopers in een supermarkt niet veel over de produkten (en in een heleboel slagers/poelierswinkels ook niet heb ik gehoord)
Het meest zeker ben je bij een keurslager of poelier bij navraag over gebruikte kruiden en behandelproces moeten zij een antwoord kunnen geven. Vraag naar produktspecificaties van het vlees.
Biologisch vlees heeft vaak de meest zuivere behandeling ondergaan, vragen mbt ingrediënten zijn daar ook wel bekend.
Vaak betaal je wel meer voor een stukje vlees of kip, maar na bakken hou je ook meer over (minder water toegevoegd) en ik vind de smaak veel beter.

Eet smakelijk ;D
Sas

Offline Balletje

  • Global Moderator
  • ****
  • Berichten: 2.051
  • Geslacht: Vrouw
  • Ik geef borstvoeding met hypoallergeen dieet
    • WBW Nederland
Re: vlees
« Reactie #1 Gepost op: november 23, 2007, 11:08:55 »
Thanks Sas!
Het jammere bij de meeste zaken is, dat de medewerksters die je te woord staan weer eens denken van alles te weten... maar het dus niet weten. De slager/poelier zelf zou het moeten kunnen vertellen, je voelt je alleen vaak zo "lastig" om die man/vrouw lastig te vallen... al is mijn ervaring dat de meeste slagers/poeliers juist blij zijn met de interesse in het product.

Groetjes Nynke
Nynke Bal, Balletje en Nynke zijn allemaal één en dezelfde persoon! Kortom, de mama van Irene, Anne en Renée


Offline poekie125

  • Peuter
  • ***
  • Berichten: 148
  • Geslacht: Vrouw
  • zijn is gegeven, worden doe je zelf
Re: vlees
« Reactie #2 Gepost op: november 23, 2007, 11:31:24 »
je herkent de vakman daaraan vind ik, als hij enthousiast over zijn vlees weet te vertellen.
Denk dat je sommige zelfs zo gek kan krijgen om bepaalde dingen uit hun vlees te houden als je dat wil afnemen.
Sas

Offline mamatotje

  • Dreumes
  • **
  • Berichten: 94
Re: vlees
« Reactie #3 Gepost op: november 25, 2007, 21:09:13 »
Ik vraag altijd naar de slager, ik ga niet uit van wat de dame achter de toonbank me verteld.
Idem bij de bakker trouwens.

En dan nog wil ik graag zien hoe de verpakking van ingredienten eruit zien. Ik vraag altijd precies naar de ingredienten in alles.