User Info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Who's Online

  • Dot gasten: 177
  • Dot verborgen: 0
  • Dot leden: 0

There aren't any users online.

Auteur Topic: Iemand ervaring met de ambacht bakker?  (gelezen 2008 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline jesni

  • Zuigeling
  • *
  • Berichten: 35
Iemand ervaring met de ambacht bakker?
« Gepost op: april 21, 2008, 11:03:35 »
Hoi.

Toevallig was ik 2 weken terug bij de ambacht bakker bij ons in de stad in de winkel.
Normaal haal ik brood uit de supermarkt en bak zelf.
Blijkt dat hun allemaal koemelk vrij brood hebben, ze gebruiken natuurlijk desem voor al hun broden.
Dus ik blij. want kom ik een keer niet aan bakken toe heb ik brood in de diepvries achter de hand.
Maar nou was ik er afgelopen vrijdag om bolletjes te halen. En dacht laat ik ook krentebolletjes meenemen.
Ik heb even gevraagd of er ook ei door zat.
Nee zei ze, al onze broden zei koemelk en eiwitten vrij. Dus dan zit er ook geen ei in.
Ik zei dus koemelkeiwitten is iets anders als kippenei-eiwitten.
Dat was haar dus niet bekend. :huilen:

%^$@# Toen werd ik dus wel eenigsinds pissed.
En ben dus gaan twijfelen over het brood. Dit maakt me gewoon eigenlijk dat ik niet meer kan vertrouwen op wat anderen zeggen.
Hebben dus ook zaterdag met een uitje naar de dierentuin, patat zonder besteld en mijn eigen curry en mayo meegenomen.

Kortom wie heeft er dus ervaring met de ambacht bakker en hun manier van bakken.

Groeten Elma

Offline Anouschka

  • Super Mama
  • *****
  • Berichten: 5.197
  • Geslacht: Vrouw
Re: Iemand ervaring met de ambacht bakker?
« Reactie #1 Gepost op: april 21, 2008, 11:15:01 »
Hoi Elma,


Ik haal het brood bij mijn broer in de bakkerij. Hij is nl. bakker. Ambachtelijke bakker.
Het gaat om de broodverbeteraard die ze gebruiken.
Mijn broer gebruikt die van Zeelandia. En alle bruinbroodverbeteraar is koemelkvrij.
BEHALVE wat hij voor de kleine broodsoorten gebruikt. Dus ook krentebollen, kadetjes, puntbroodjes ENZOVOORT.
Dus... waarschijnlijk kun jij het gewone brood eten maar niet de kleine broodjes. Het winkelpersoneel weet daar meestal weinig van. Vraag naar de bakker die het brood bakt en vraag hem welke broodverbeteraars en/of andere toevoegingen die hij gebruikt.

Zeelandia heeft een site waar ook wij de ingrediënten van hun broodverbeteraars kunnen lezen.
www.zeelandia.nl 

Vervelend dat het zo gelopen is. Maar geen paniek! Vele dingen van de bakker mag je wel eten. Vraag het de bakker zelf!

Offline jesni

  • Zuigeling
  • *
  • Berichten: 35
Re: Iemand ervaring met de ambacht bakker?
« Reactie #2 Gepost op: april 21, 2008, 13:50:35 »
Hallo Anouschka.

Ze heeft die eerste keer gezegd dat hun geen broodverbeteraar gebruiken maar natuurlijk desem. Broodverb. vinden hun troep.
Maar ja. ze wist dus niet dat koemelkeiwitten iets anders is als kippenei-eiwit.

Ik twijfel dus,

Groeten Elma.

wan

  • Gast
Re: Iemand ervaring met de ambacht bakker?
« Reactie #3 Gepost op: april 26, 2008, 14:14:30 »
Hoi!
Ik was bij de bakker en die zeggen dat vikorn goed is , dat gaat hier ook goed. Ze had ook witte puntjes en die waren op basis van water gemaakt
,dus ze zei dat het kon. Nu twijfel ik ook!!!! Ik mag geen koemelk en ei. Hmmm....... :snif: Heb er net 3 opgegeten....

Gr Wanda

Hoi Elma,


Ik haal het brood bij mijn broer in de bakkerij. Hij is nl. bakker. Ambachtelijke bakker.
Het gaat om de broodverbeteraard die ze gebruiken.
Mijn broer gebruikt die van Zeelandia. En alle bruinbroodverbeteraar is koemelkvrij.
BEHALVE wat hij voor de kleine broodsoorten gebruikt. Dus ook krentebollen, kadetjes, puntbroodjes ENZOVOORT.
Dus... waarschijnlijk kun jij het gewone brood eten maar niet de kleine broodjes. Het winkelpersoneel weet daar meestal weinig van. Vraag naar de bakker die het brood bakt en vraag hem welke broodverbeteraars en/of andere toevoegingen die hij gebruikt.

Zeelandia heeft een site waar ook wij de ingrediënten van hun broodverbeteraars kunnen lezen.
www.zeelandia.nl 

Vervelend dat het zo gelopen is. Maar geen paniek! Vele dingen van de bakker mag je wel eten. Vraag het de bakker zelf!

Offline Anouschka

  • Super Mama
  • *****
  • Berichten: 5.197
  • Geslacht: Vrouw
Re: Iemand ervaring met de ambacht bakker?
« Reactie #4 Gepost op: april 27, 2008, 20:37:39 »
Hoi Wan,

Heb je reactie bemerkt op de witte puntjes?
Vikornbrood is ook van de Zeelandia. Dus het zou goed kunnen dat je dat wel mag.
Ik wil wel even kijken voor je op www.zeelandia.nl

Wordt vervolgd  ;-)

Offline Anouschka

  • Super Mama
  • *****
  • Berichten: 5.197
  • Geslacht: Vrouw
Re: Iemand ervaring met de ambacht bakker?
« Reactie #5 Gepost op: april 27, 2008, 20:40:02 »
Vikornbrood mag!!  :goed:

Mix met zout, zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad, vitaminen en ijzer voor meergranenbrood

Ingrediënten [allergeen]

volkorentarwemeel,
tarwegluten,
zonnebloempitten,
moutmeel [rogge, gerst],
tarwebloem,
roggebloem,
lijnzaad,
havervlokken,
sesamzaad,
geëxtrudeerde tarwezemelen,
gejodeerd zout,
maïsgries,
tarwezemelen,
haverzemelen,
olie (plantaardig, gehard),
olie (plantaardig),
emulgator E482,
vitamine C, B2, B1, B12,
meelverbetermiddel E300,
aroma,
ijzer,
enzym [tarwe].
Gebruik
50% PANOMIX VIKORN, 50% bloem, 2.5% gist, 54% water.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen. Voor een goede
vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C. Afwegen 440 gram. Bolrijs 45 minuten. Vormen
en decoreren met Decoratiegries. Narijs 60 minuten. V-vorm
insnijden. Bakken met stoom. Oventemperatuur 240°C. Baktijd 40
minuten.
Percentage droge stof
91%

Voedingsgegevens m.b.t. allergie en intoleranties

lactose Nee
ei Nee
melkeiwit Nee
gluten Ja

 
Voedingswaarde/Analyse

eiwitten 18,5 %
koolhydraten 42,4 %
vet 13,9 %
 
k.joules 1610 per 100 gram
K.cal. 385 per 100 gram

Fysisch chemische kenmerken

Fysische vorm: poeder
Kleur: bruin/crème
Geur/smaak: licht mout