0 leden en 6 gasten bekijken dit topic.
Beste Nynke, Het valt niet mee om zonder ei een luchtig gebak te maken omdat juist de grondstof ei gebruikt wordt om lucht vast te houden wat fijdens het bakken verder gaat uitzetten.Alternatief is een luchtig gistgebak dus een soort vlaai of een luchtig bakkend bladerdeeg.Van plakjes bladerdeeg kun je bijvoorbeeld ronde plakken bakken en als je er 3 maakt en deze stapelt met een lekkere vulling van bij voorbeeld confiture en slagoom kan dat ook een lekkere taart worden. Deze moet dan wel vers (dus dezelfde dag) gegeten worden.Zorg er ook voor dat het bladerdeeg goed bros gebakken wordt. Zet de oven op 175 oC en bak de plakken ca 30 minuten. Ik hoop dat ik u hiermee een goede suggestie heb gedaan. Veel succces en groet, Peter de Wit.
Die bodem wordt niet hoog, da's jammer. Dus toch een soort van cakedeeg nodig om iets volume te krijgen. Marsepein (wel even op ingrediënten letten) kan je met jam vastplakken. Als laagje tussen de lagen gebruikte ik vaak vruchten/vruchtenmoes maar je kan ook gelei gebruiken (vullen en opstijven met ring in de koelkast na opstijven pas ring eraf en verder opmaken) Kwestie van veel uitproberen en oefenen.Groetjes Nynke