0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.
(tover)cakejesIngrediënten200 ml rijstemelk 100 g witte bloem,80 g poedersuiker,2 theelepels bakpoeder,1 tot 2 druppels vanille-extract (bijv. van Baukje),50 g melkvrije margarine.BereidingswijzeVerwarm de oven voor op 200°C of gasstand 6 voor de tovercakejes, of op 170°C of gasstand 3 voor de luchtige cake. Zeef de bloem, samen met de bakpoeder, in een kom en strooi de suiker erbij. Laat de margarine in een steelpannetje op laag vuur smelten. Meng hierna de gesmolten margarine en de rijstemelk langzaam door de bloem en de bakpoeder. Doe het mengsel in papieren cakevormpjes tot ze halfvol zijn en zet de cakejes op een bakplaat. Het beslag kan ook in een ingevette en met bloem bestrooide dubbele cakevorm gebakken worden. Bak de tovercakejes ongeveer 10 minuten op 200°C en de luchtige cake 40 minuten op 170°C.Tip. Maak eens citroen- of sinaasappelcake. Het is heel eenvoudig. Vervang het vanille-extract door de geraspte schil van een citroen of sinaasappel en een eetlepel sap.Neem een kleine geraspte appel en een halve theelepel kaneel, voila... een appel-kaneelcake. Door een handvol krenten toe te voegen aan het cakemeel wordt een gewone cake in een handomdraai een krentencake.edit: layout
hier zijn ze 2x mislukt, helaas. Als je ze wel probeerd en ze lukken wil ik graag je 'geheim' horenIk ga van de week een recept proberen van bananencake en die zouden ook in het klein kunnen (recept van andere site), afgelopen weekend boterkoek gebakken, ook erg lekker.