0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
MagnesiumMagnesium komt in bijna alle voedingsmiddelen voor. Het gehalte aan magnesium verschilt per voedingsmiddel. Cacao en bittere chocolade, schelpdieren, garnalen, sojabonen en noten bevatten meer dan 100 milligram magnesium per 100 gram. Ook groene groenten, ongepelde granen en noten zijn rijk aan magnesium. Verder kan drinkwater een belangrijke bijdrage leveren aan de inname van magnesium. Dit is afhankelijk van het magnesium gehalte van het drinkwater. Hieronder is voor enkele producten de hoeveelheid als percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) weergegeven. Hierbij is bij de berekening uitgegaan van een behoefte van 300 milligram magnesium/dag voor mannen en een behoefte van 250 milligram magnesium/dag voor vrouwen.Natuurlijke voedingsbronnen % ADH (man) % ADH (vrouw)Sojabonen (gekookt, 200 gram) 100 120Tarwebrood (5 sneetjes) 30 40Pinda's, ongezouten (1 eetlepel) 15 15Halfvolle melk (1 glas) 10 10Drinkwater (1 glas) 1 1
vooral geen Spa reine gebruiken, want dat werkt vaak stoppend.
Citaat van: Sigrid op februari 26, 2009, 18:58:18vooral geen Spa reine gebruiken, want dat werkt vaak stoppend.? Ons werd aangeraden om juist spa te gebruiken omdat het water dan in ieder geval een constante was en omdat daar goede maar niet teveel mineralen ed inzaten Misschien toch even de aldi een keer op gaan zoeken hier.