Ron v S kwam met de volgende informatie die hij van serieuze site afgeplukt heeft, het gaat alleen over gerstebier drinken... maar is natuurlijk ook van toepassing op de diverse granen in brood en meelproducten:
Tarweallergie en glutenintolerantie hebben niets met elkaar te maken. Tarwe bevat verschillende eiwitten, waaronder globuline en gluten. Een overgevoelige reactie op globuline leidt tot overgevoeligheid voor tarwe. In dit geval is er geen spraak van glutenintolerantie (coeliakie), en kan men meestal zonder kwalijk gevolg bier drinken. Wanneer er echter intolerantie ontstaat voor gluten, een ander eiwit dat aanwezig is in tarwe zowel als in gerst, zal het drinken van (gerste)bier schadelijk zijn.
Tarweallergie kan aanleiding geven tot velerlei klachten zoals maag en darmklachten, huidklachten, luchtwegklachten, hoofdpijn enz. Bij glutenintolerantie raakt de darmwand beschadigd, waardoor diarree, obstipatie ontstaan.