0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Een goede kibbeling begint met een goed stukje vis. Het beste is kabeljauw.
Kibbeling is een snack die bestaat uit stukken gesneden kabeljauw, die in een beslag van eiwit en meel wordt gedompeld en daarna wordt gefrituurd.Door de hoge prijs van de kabeljauw wordt tegenwoordig vaak met andere vissoorten gewerkt, zoals pollak, heek en koolvis. Kibbeling wordt vaak met remoulade- of knoflooksaus gegeten."Kibbeling" is een verbastering van het woord "kabeljauwwang". Deze wangetjes worden apart uitgesneden en werden ooit als "kibbeling" aangeboden. Later is men buikstukken van grote witvissen (kabeljauw, koolvis e.d.) ook gaan verkopen als "kibbeling". De originele kabeljauwwangetjes echter, hebben een zeer aparte eigen smaak en textuur en zijn onvergelijkbaar met de meestal als snack aangeboden (nep)kibbeling.Vroeger werd kabeljauw in gelijke stukken gesneden. In bejaardentehuizen moest een ieder een gelijk stuk vis hebben. De overgebleven vis werd als afval beschouwd. Van deze afvalstukken werd kibbeling vervaardigd