Kinderen en ouders > Allergie

Eigen recepten

<< < (2/32) > >>

rots:
 :P bal gehakt
deze ballen zijn zonder ei en melk,
m.a.w. eieren en melk gebruiken we gewoon niet.

ingredienten:
koemelkvrij brood (kapjes en laatste broodjes laten drogen en daarna met een keuken machine fijn malen tot paneermeel, mengt met het gehakt en  peper,
zout,
een beetje basilicum  
oregano 

werkwijze:
ingredienten door elkaar mengen.
Daarna in koemelkvrije boter braden.

Van twee kilo heb ik 14 ballen gemaakt en ze waren heerlijk.


edit: layout

Renee:
Havermoutpannenkoeken:
( vrij van koemelk, soja, kippenei, pinda, noten, tarwe..)

Bevatten alleen havermout, water en zout.

Mijn dochter smult hier ook van.
Ik moest eerst aan de smaak wennen maar had even geen keus brood begon mij nl tegen te staan.

- 100 gram havermout
- bijna 100 ml water ( kan ook met rijstemelk)
- snufje zout

Ik geef toe dat het mij een hele lange tijd heeft geduurd voor ik goede pannenkoeken kreeg maar inmiddels ben ik volleerd.

Het is erg belangrijk dat het beslag erg dik is, als ik het maak zit er eigenlijk net geen laagje vocht boven de havermout en ik denk dat het ook belangrijk is het beslag direkt in de pan te doen en niet te  laten staan.

De havermout, het zout en het water ( rijstemelk) mengen.

In een koekenpan een klein scheutje olie doen en hier direkt de hele hoeveelheid van het beslag in doen en dit gelijkmatig over de bodem verdelen.

belangrijk om de koeken op matig vuur langzaam gaar te laten worden. Als je een tefalpan gebruikt laat de pannekoek vanzelf los van de bodem, laat hem dan nog even bruin worden en vervolgens omkeren. De achterkant heeft doorgaans minder tijd nodig anders brand het aan.

Erg lekker met stroop maar bij gebrek aan stroop in de vakantie suiker  ( 2 schepjes) voor het bakken bij het beslag gedaan, was ook erg lekker.

De pannenkoek kan natuurlijk ook gevuld worden zoals je dat bij normale pannenkoeken doet met appel, rozijnen, spek, banaan......


eet smakelijk!

edit: layout

Balletje:
Bami
Recept van onze bami...

Koemelk, ei, soja, smaakversterkers vrij. Je staat echter wel uurtje in de keuken...

Ingredienten: kipfilet, spercibonen (handje), twee paprica's, bakje champignons, ui, peper, zout, basilicum, oregano, mie (o'lacys is hier geen reactie, kan wel sporen bevatten van... maarja die zin kennen we)

Spercibonen toppen en in stukken van een centimeter snijden, even roerbakken in wat wajang (in de wok), dan afblussen met water. Uitje snijden niet te klein, bakken in wajang in koekenpan, afblussen en overdoen in wok. Champignons ondertussen snijden, bakken in wajang (lekker donker) afblussen en even aanbaksels laten lossudderen, overdoen in wok. Kipfilet in kleine stukjes (blokjes van een cm) kruiden met wat je wilt, bakken ook goed bruin, afblussen... overdoen in wok. Paprica in reepjes snijden ongeveer 2 cm lang, bakken, afblussen... overdoen in wok. Dit mag lekker sudderen, zacht worden... smeuiig... Als je de boontjes eerst in de pan doet (lange kooktijd) zijn ze gaar als de mie bij de mix komt.

Water opzetten voor de mie, mie koken. Als mie gaar is, uit het water scheppen met zeef zodat aanhangend water gewoon mee de wok in gaat. Hele mix nog roerbakken tot meeste vocht verdampt is.

Dit is gewoon basisrecept wat je naar eigen smaak en eigen dieet kan aanpassen. Voor de liefhebbers en de mensen zonder pindaallergie, mag er natuurlijk pindasaus bij gemaakt worden...

Eet smakelijk.

edit: layout

mamatotje:
Pompoensoep

Geschikt voor een koemelkvrij, sojavrij, eivrij, varkensvleesvrij, tomaatvrij, appelvrij suikervrij, cacaovrij, tarwevrij, pinda-, zaden- en notenvrij en vis-, schaal en schelpdiervrij dieet

Was het maar weer herfst/winter  :P

haal een hele pompoen bij het boertje
Stop hem in de oven voor +/- 40 - 50 minuten op 180 graden
Laat hem afkoelen, ontpit en schil de pompoen. Het handigst is het om hem door te snijden en uit te lepelen.
Snij de geschide pompoen in stukjes en kook het nog even in een flinke laag water, voeg bouillonblokjes toe.
Staafmixer erdoor en smullen maar.

edit: layout

mamatotje:
Maisburgers/maiskoeken

Geschikt voor een koemelkvrij, sojavrij, eivrij, varkensvleesvrij, suikervrij, tomaatvrij, cacaovrij, pinda-, zaden- en notenvrij en vis-, schaal en schelpdiervrij dieet, voor een glutenvrij dieet zou je glutenvrije mix of mais- of rijstebloem kunnen gebruiken

Mix een blikje mais zonder de sap in een keukenmachine cq staafmixer. Eventueel kun je er bruinebonen, kikkererwten oid doorheen doen.
Maak het op smaak met wat peper en zout. Voeg wat bloem toe, maak er platte koeken van en bak ze in de koekepan aan weerskanten bruin.
 :P

tip: Bij een klein blikje mais zou je ongeveer 50 gram nodig hebben denk ik, kijk even, als het dik genoeg is om te "kleien" doe je het goed. Wellicht nog wat paneermeel erover heen strooien, heb je burgers.

edit: layout

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie