Kinderen en ouders > Allergie

Eigen recepten

<< < (32/32)

Moonpoontje:
Ei vrije mayonaise (is iig koemelkvrij / sojavrij /ei vrij / pindavrij)

Benodigdheden
-Mengkom
-Garde of klopper
-Eventueel een staafmixer met hoge beker


Ingrediënten
-3 kleine eetlepels eivervanger (te koop in de natuurvoedingswinkel) bijv. van Orgran of 3pauly
-2 eetlepels water
-2 theelepels mosterd
-4 à 5 druppels witte azijn
-zout en peper
-zonnebloemolie


Werkwijze
Doe de eivervanger samen met het water in de mengkom. Roer dit met een garde stevig door. Voeg vervolgens de mosterd, de azijn en naar smaak zout en peper toe. Roer dit het mengsel nogmaals stevig door. Hierna voegt u al kloppend langzaam de olie toe totdat er een dikke, stevige massa ontstaat. Houdt u van een zuurdere mayonaise, dan kunt u een paar druppels extra azijn toevoegen.

edit nynke: opmaak en in index geplaatst (niet in wiki)

mammavanbo:
Marshmellowfondand

Ingredienten: (bij benadering, kan iets afwijken, op gevoel werken)
450 gram marshmellows (minimarshmellows of anders grote in stukjes geknipt)
ongeveer 800 tot 1000 gram poedersuiker
4 eetlepels vocht (water en of kleurstof, bijvoorbeeld bietensap)

Doe de marshmellows in een magnetronschaal met het vocht.
Magnetron op 600 watt en ongeveer 45 sec.
Even doorroeren of het een redelijk gladde massa is anders nog 15 sec erbij.
Helft poedersuiker erdoor roeren.
Poedersuiker toe blijven voegen totdat je het niet meer kunt roeren.
werkblad bestuiven met poedersuiker.
kom omkeren op het werkblad en je handen insmeren met boter of poedersuiker
Kneed de fondant voorzichtig met meer poedersuiker, let op erg plakkerig.
Steeds wat poedersuiker toevoegen totdat je echt kun gaan kneden.
Zorg dat je voldoende poedersuiker op je werkblad en handen houd.
Ga hiermee door tot je een stevige bal kunt vormen
Een beetje plakkerig blijft het wel, dat is niet erg.
Fondant word nog steviger als je hem af laat koelen, houd hiermee rekening.
Als je klaar bent goed stevig in pakken in huishoudfolie en daarna in een stevige zak met goede sluiting.
Dan kun je het vrij lang bewaren.

De hoevelheid poedersuiker is afhanklijk van het soort marshmellows, omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid en hoeveelheid vloeistof.

Succes.

Geplaatst op indexpagina (nog niet in wiki)

Moonpoontje:
Heerlijke (Carobe-) Brownies (zonder eieren!)

Wie kent ze niet?! Die overheerlijke brownies uit de oven! Met een heerlijke chocoladesmaak, maar nu niet van chocolade, maar van de gezondere-, vetarme-, minder zoete- en geen cafeïne bevattende Carobe... Superlekker !

En eigenlijk ook heel snel en makkelijk te bereiden...

Ingrediënten:

2 koppen bloem
1 kop donkerbruine basterdsuiker (liefst ongeraffineerd)
1/4 kop carobepoeder *
1 tl. Bakpoeder
1/2 tl. Zout
± 1 kop water
1 kop zonnebloemolie
1/2 zakje (bio) vanilliesuiker
e.v.t. 1/2 kop fijngehakte noten

Kleine platte ovenschaal van ongeveer 12 cm x 18 cm en 2,5 cm diep. (Hieruit kun je ongeveer 8 tot 10 brownies snijden)
Bereiding:
Meng de bloem, basterdsuiker, carobe en het zout door elkaar. Voeg nu de olie toe en voeg onder roeren langzaam het water toe, tot een stevige, maar met een vork goed roerbare, brei ontstaat. Als je wilt kunt je aan deze brei nog gehakte noten toevoegen.

Bak de brownies ongeveer 30 à 45 minuten in de over op 180 °C. (Prik aan het eind met een sateprikker in de brownies en trek de sateprikker terug. Is de punt van de prikker nog erg vochtig, dan kun je de over beter nog iets langer aanzetten.

Edit Nynke: opmaak en in index geplaatst (niet in wiki)

Nynke Dekker:
Cupcakes

Eivrij
Eventueel koemelkvrij te maken (nog niet geprobeerd, weet dus niet of resultaat even goed is) door melk te vervangen door havermelk en als boter de wajang te gebruiken.

Ingrediënten (voor ca 7 cakejes):
Door elkaar roeren:
115 gr zelfrijzend bakmeel
20 gr custard (poeder, te koop bij supermarkt, ingrediënten even lezen)
1 zakje vanillesuiker
115 gr witte basterd suiker

Roerend toevoegen:
115 gr (room)boter (geen vloeibare!)
50 ml melk (kamertemp)
snuf zout
 
Uitscheppen in cakevormpjes (papier wel in cupcakebakvorm zetten, anders zakken ze wat uit) en 25 min. bakken op ca 160 graden.


Geplaatst op indexpagina (nog niet in wiki)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie