Het blijft een mistig onderwerp, ook voor bakkers volgens mij. De meesten staan je behoorlijk wazig aan te kijken iig. Wat ze wel kunnen vertellen, is dat hun brood met betere grondstoffen gemaakt wordt en er geen smaak, geur en kleurstoffen in zitten om er een degelijk brood van te maken. Maar als je vraagt naar de broodverbeteraar staan ze met oren te klapperen.
Maarja, dat is vaak zo met de standaard aangeleverde producten. Kijk maar naar de kruidenbakken voor detaillisten, als je bij de groothandel kijkt, zit er in die kruidenmixen veel meer "rommel" dan als je zelf je kruiden haalt.
Jammer dat de meeste "vakmensen" niet meer met pure producten werken. Tuurlijk dat kost meer tijd en geld, maar zou het voor ons stukken makkelijker maken.
Hier was het rogge/tarwebrood wat ik bij de echte bakker vandaan had geen succes. Ze heeft geen pijn maar wel waterdunne, vettige ontlasting. Kan natuurlijk van de vettere rogge komen en hoeft geen allergie te betekenen... maar de poep loopt uit haar luier (zelfs een verse luier)
Groetjes Nynke