User Info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Who's Online

  • Dot gasten: 177
  • Dot verborgen: 0
  • Dot leden: 0

There aren't any users online.

Auteur Topic: 'meedenkend' restaurant  (gelezen 4900 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline astridmv3

  • Super Mama
  • *****
  • Berichten: 5.306
  • Geslacht: Vrouw
  • Ik heb 19 mnd gekolfde HA BV gegeven
    • assepas
'meedenkend' restaurant
« Gepost op: januari 03, 2008, 11:40:17 »
Ik heb van de week het restaurant/eetcafé waar wij wel regelmatig aten gemaild met m'n dieet 'probs' nu kreeg ik deze mail terug
er zitten toch dingen tussen dat ik denk: volgens mij kan dat toch niet.
wat denken jullie?
Citaat

In overleg met onze kok kunt u het volgende van onze menukaart nuttigen.

 

Stokbrood met tapenade

Uiensoep met stokbrood zonder kaas gegratineerd

Rundercarpaccio

Salade met gebakken kastanjechampignons

Gerookte paling (niet altijd voorradig) of gerookte zalm op toast

Hollandse garnalencocktail zonder cocktailsaus (op basis van mayonaise)

Onze vleesgerechten worden gegrild

Onze visgerechten kunnen voor u in olie gebakken worden

De rode wijn portsaus kunt u nuttigen overige sauzen niet

Uiteraard kunnen wij ook bij uw hoofdgerecht gebakken champignons, ui en/of paprika serveren

Wij hebben altijd vers fruit in huis als dessert en soms sorbet ijs op waterbasis. Ons ijs is wel glutenvrij echter op basis van room gemaakt.

 

Mocht u nog meer informatie wensen, vernemen wij dit graag van u.

 

Met vriendelijke groet,
groetjes Astrid
ERG trotse mv
Thomas (5), Sylvie (3) en Lisanne (1)

Offline Balletje

  • Global Moderator
  • ****
  • Berichten: 2.051
  • Geslacht: Vrouw
  • Ik geef borstvoeding met hypoallergeen dieet
    • WBW Nederland
Re: 'meedenkend' restaurant
« Reactie #1 Gepost op: januari 03, 2008, 14:34:18 »
Tja, het ziet er weloverwogen uit... hangt voor een groot deel ook af of ze het allemaal zelf maken van "scrapp" of dat ze toch bijvoorbeeld bouillon gebruiken (zit vaak toch allergeen in) en of ze marinade van sojasaus maken (en dan niet de ketjap die sojavrij is)

Je kan nog best veel lekkers maken zonder allergenen, dus als deze kok een beetje inventief is en van zijn vak houdt, zal het best goed zijn.
Nynke Bal, Balletje en Nynke zijn allemaal één en dezelfde persoon! Kortom, de mama van Irene, Anne en Renée


Offline astridmv3

  • Super Mama
  • *****
  • Berichten: 5.306
  • Geslacht: Vrouw
  • Ik heb 19 mnd gekolfde HA BV gegeven
    • assepas
Re: 'meedenkend' restaurant
« Reactie #2 Gepost op: januari 03, 2008, 14:44:29 »
denk dat als ik gewoon alleen vlees en evt. carpaccio neem dat ik dan geen risico's loop?
groetjes Astrid
ERG trotse mv
Thomas (5), Sylvie (3) en Lisanne (1)

Offline yfke

  • First class twat!
  • Moderator
  • **
  • Berichten: 2.633
  • Geslacht: Vrouw
Re: 'meedenkend' restaurant
« Reactie #3 Gepost op: januari 03, 2008, 16:42:21 »
Kan je zelf onderstrepen wat je denkt dat dan toch niet zo goed zou zijn ? :)

denkt wat makkelijker mee
Like I always say, there is no 'I' in TEAM... there's a 'ME' though, if you jumble it up.

Offline astridmv3

  • Super Mama
  • *****
  • Berichten: 5.306
  • Geslacht: Vrouw
  • Ik heb 19 mnd gekolfde HA BV gegeven
    • assepas
Re: 'meedenkend' restaurant
« Reactie #4 Gepost op: januari 03, 2008, 17:58:21 »
volgens mij kan dat toch niet.
wat denken jullie?
Citaat

In overleg met onze kok kunt u het volgende van onze menukaart nuttigen.

 

Stokbrood met tapenade

Uiensoep met stokbrood zonder kaas gegratineerd

Rundercarpaccio

Salade met gebakken kastanjechampignons hangt er ook vanaf waarin het gebakken is
Gerookte paling (niet altijd voorradig) of gerookte zalm op toast

Hollandse garnalencocktail zonder cocktailsaus (op basis van mayonaise)
Onze vleesgerechten worden gegrild

Onze visgerechten kunnen voor u in olie gebakken worden

De rode wijn portsaus kunt u nuttigen overige sauzen niet

Uiteraard kunnen wij ook bij uw hoofdgerecht gebakken champignons, ui en/of paprika serveren

Wij hebben altijd vers fruit in huis als dessert en soms sorbet ijs op waterbasis. Ons ijs is wel glutenvrij echter op basis van room gemaakt.

 

Mocht u nog meer informatie wensen, vernemen wij dit graag van u.

 

Met vriendelijke groet,

groetjes Astrid
ERG trotse mv
Thomas (5), Sylvie (3) en Lisanne (1)

Offline antoinettez

  • Moderator
  • **
  • Berichten: 3.248
  • Geslacht: Vrouw
Re: 'meedenkend' restaurant
« Reactie #5 Gepost op: januari 03, 2008, 20:34:21 »
Wat zijn je allergieen precies, want in stokbrood hoeft geen Koemelk ei en soja te zitten. Ik weet niet of dat je ook nog met gluten te maken hebt.

Waarom geen salade met champignons? wat zit daar voor verkeerds in?

bij de cocktailsaus staat al dat hij deze weg laat, dus zit er geen ei in maar heb je gewoon droge garnalen. Ik weet niet hoe je met vis zit?

Laat even weten....

Antoinette
Antoinette m.v. Marjolein die 13 mnd BV heeft gehad en Sofie die 21 mnd hypoallergene BV heeft gehad.

Offline Nynke Dekker

  • Office iets?¿
  • Administrator
  • **
  • Berichten: 15.809
  • Geslacht: Vrouw
  • Nynke Bal, Balletje en Nynke ben ik allemaal!
Re: 'meedenkend' restaurant
« Reactie #6 Gepost op: januari 03, 2008, 20:51:14 »
volgens mij kan dat toch niet.
wat denken jullie?
Citaat

In overleg met onze kok kunt u het volgende van onze menukaart nuttigen.

 

Stokbrood met tapenade (stokbrood kan vaak wel, worden snel oud... dus vaak zonder broodverbeteraar)

Uiensoep met stokbrood zonder kaas gegratineerd (zou eerder vraagtekens bij uiensoep zetten, ivm bouillon)

Rundercarpaccio

Salade met gebakken kastanjechampignons hangt er ook vanaf waarin (klopt)het gebakken is
Gerookte paling (niet altijd voorradig) of gerookte zalm op toast

Hollandse garnalencocktail zonder cocktailsaus (op basis van mayonaise)
Onze vleesgerechten worden gegrild hangt van kruidenmix en eventuele marinade af

Onze visgerechten kunnen voor u in olie gebakken worden

De rode wijn portsaus kunt u nuttigen overige sauzen niet

Uiteraard kunnen wij ook bij uw hoofdgerecht gebakken champignons, ui en/of paprika serveren gebakken in goede olie neem ik aan

Wij hebben altijd vers fruit in huis als dessert en soms sorbet ijs op waterbasis. Ons ijs is wel glutenvrij echter op basis van room gemaakt.

 

Mocht u nog meer informatie wensen, vernemen wij dit graag van u.

 

Met vriendelijke groet,


Kortom, ik zou gewoon nog even specifieker navragen bij de kok zelf. Dan pas weet je het helemaal zeker.

Groetjes Nynke
Probeer eens buiten de hokjes te denken voordat je oordeelt. Ieder mens is uniek!

Ik ben moeder van drie heerlijke dochters, Irene geb. 03-08-99, Anne geb. 09-08-02 en Renée geb. 30-06-05. Drie keer borstvoeding met uitgebreid hypo-allergeen dieet.

Offline yfke

  • First class twat!
  • Moderator
  • **
  • Berichten: 2.633
  • Geslacht: Vrouw
Re: 'meedenkend' restaurant
« Reactie #7 Gepost op: januari 03, 2008, 21:04:51 »
Wat Nynke zegt dus ;)

Like I always say, there is no 'I' in TEAM... there's a 'ME' though, if you jumble it up.

Offline antoinettez

  • Moderator
  • **
  • Berichten: 3.248
  • Geslacht: Vrouw
Re: 'meedenkend' restaurant
« Reactie #8 Gepost op: januari 03, 2008, 21:30:58 »
Sluit ik me helemaal bij aan.

Antoinette
Antoinette m.v. Marjolein die 13 mnd BV heeft gehad en Sofie die 21 mnd hypoallergene BV heeft gehad.

Offline astridmv3

  • Super Mama
  • *****
  • Berichten: 5.306
  • Geslacht: Vrouw
  • Ik heb 19 mnd gekolfde HA BV gegeven
    • assepas
Re: 'meedenkend' restaurant
« Reactie #9 Gepost op: januari 03, 2008, 21:36:54 »
hahhaa ik sluit me er ook bij aan.

dus stokbrood hoeft geen foute te zijn?
groetjes Astrid
ERG trotse mv
Thomas (5), Sylvie (3) en Lisanne (1)

Offline astridmv3

  • Super Mama
  • *****
  • Berichten: 5.306
  • Geslacht: Vrouw
  • Ik heb 19 mnd gekolfde HA BV gegeven
    • assepas
Re: 'meedenkend' restaurant
« Reactie #10 Gepost op: januari 03, 2008, 21:41:57 »
Wat zijn je allergieen precies, want in stokbrood hoeft geen Koemelk ei en soja te zitten. Ik weet niet of dat je ook nog met gluten te maken hebt.

aangezien we nog niet bewust geprovoceerd hebben is het nu nog steeds koemelk, ei, eiwit en soja

Citaat
Waarom geen salade met champignons? wat zit daar voor verkeerds in?

weet niet waarin ze het bakken, dat is het 'verkeerde' hihih
Citaat
bij de cocktailsaus staat al dat hij deze weg laat, dus zit er geen ei in maar heb je gewoon droge garnalen. Ik weet niet hoe je met vis zit?

Laat even weten....

Antoinette
heb ik ook geen idee van, maar ik lust geen garnalen
groetjes Astrid
ERG trotse mv
Thomas (5), Sylvie (3) en Lisanne (1)

Offline yfke

  • First class twat!
  • Moderator
  • **
  • Berichten: 2.633
  • Geslacht: Vrouw
Re: 'meedenkend' restaurant
« Reactie #11 Gepost op: januari 03, 2008, 21:46:16 »
Stokbrood wordt zelden/sp[oradisch met koemelk gemaakt.
Enige allergeen wat daar in zit zijn gluten/tarwe, maar gezien ze gewoon oerbrood eet  toch?  is dta geen probleem.

salade met kastanje champignons idd even vragen in wat voor iets gebakken.
Vlees kun je ongekruid vragen in elk restaurant, spreek zelf uit ervaring.

maar ze spreken zelf al over vis in olie gebakken, dus  mag bij deze aannemen dat ze dan alles in olie bakken :)
Like I always say, there is no 'I' in TEAM... there's a 'ME' though, if you jumble it up.

Offline Nynke Dekker

  • Office iets?¿
  • Administrator
  • **
  • Berichten: 15.809
  • Geslacht: Vrouw
  • Nynke Bal, Balletje en Nynke ben ik allemaal!
Re: 'meedenkend' restaurant
« Reactie #12 Gepost op: januari 03, 2008, 21:50:51 »
Stokbrood hoeft idd geen foute te zijn. Afbakstokbroden van de Aldi mogen gewoon.... en nog een aantal merken. Gewoon stokbrood wordt ook snel oud, dus broodverbeteraar zal daar ook wel niet inzitten. Kan ik niet met zekerheid zeggen, want sommigen gebruiken wel meel met verbeteraar erin. Maar veelal gaat het met harde bolletjes/stokbroden wel goed.

Ik zou gewoon even de keuken in wandelen Astrid. Even bij de kok navragen. Ook wat betreft de wijnsaus, met welke boter is dat gemaakt.

Meestal zijn de koks zo trots op hun werk dat ze je wel willen laten zien wat er in zit...

Groetjes Nynke

PS: niet alle restaurants hoor Yfke! Maar was ook meer een soort van 'amerikaans buffet gebeuren' waar ik toen was. Of wilden de moeite gewoon niet doen om apart voor mij stukje vlees te braden. De vis willen ze voor haar in olie bakken, dus normaal in boter...
Probeer eens buiten de hokjes te denken voordat je oordeelt. Ieder mens is uniek!

Ik ben moeder van drie heerlijke dochters, Irene geb. 03-08-99, Anne geb. 09-08-02 en Renée geb. 30-06-05. Drie keer borstvoeding met uitgebreid hypo-allergeen dieet.

Offline astridmv3

  • Super Mama
  • *****
  • Berichten: 5.306
  • Geslacht: Vrouw
  • Ik heb 19 mnd gekolfde HA BV gegeven
    • assepas
Re: 'meedenkend' restaurant
« Reactie #13 Gepost op: januari 03, 2008, 22:32:27 »
Stokbrood hoeft idd geen foute te zijn. Afbakstokbroden van de Aldi mogen gewoon.... en nog een aantal merken. Gewoon stokbrood wordt ook snel oud, dus broodverbeteraar zal daar ook wel niet inzitten. Kan ik niet met zekerheid zeggen, want sommigen gebruiken wel meel met verbeteraar erin. Maar veelal gaat het met harde bolletjes/stokbroden wel goed.

Ik zou gewoon even de keuken in wandelen Astrid. Even bij de kok navragen. Ook wat betreft de wijnsaus, met welke boter is dat gemaakt.

Meestal zijn de koks zo trots op hun werk dat ze je wel willen laten zien wat er in zit...

Groetjes Nynke

PS: niet alle restaurants hoor Yfke! Maar was ook meer een soort van 'amerikaans buffet gebeuren' waar ik toen was. Of wilden de moeite gewoon niet doen om apart voor mij stukje vlees te braden. De vis willen ze voor haar in olie bakken, dus normaal in boter...
áls we gaan zal ik het zeer zeker allemaal vragen en kijken of ik de keuken in mag
thnx meiden.
ik ga zowiezo nergens zomaar vanuit.
groetjes Astrid
ERG trotse mv
Thomas (5), Sylvie (3) en Lisanne (1)

Offline yfke

  • First class twat!
  • Moderator
  • **
  • Berichten: 2.633
  • Geslacht: Vrouw
Re: 'meedenkend' restaurant
« Reactie #14 Gepost op: januari 03, 2008, 23:02:58 »
Oh ik bedoel ook niet dat je zomaar ergens vanuit moet gaan,  maar meer dat als ze de vis speciaal voor haar in olie bakken, ze de rest wat gebakken is naar ik aanneem dan ook in olie bakken.

En ik denk dat ze  niet de moeite hadden wiollen doen.  heb zelf nooit problemen er mee gehad en dan in restaurant  gevarieerd van argentijn tot griek tot   italiaan, tot een hollande pot  restaurant :)

Daarbij sowieso ALTIJD een kaartje bij je hebben waarop je allergenen staan, zodat je die aan een kok kunt geven,   ( stel je hebt panne op de weg en je moet wle even een AC restaurant binnen want je vergaat van de honger ;) )  scheelt een hoop gedonder,  en als je voor sausjes   liever op veilig speelt, meeste restaurants doen niet moeilijk erover als je eigen sausje meeneemt.
Like I always say, there is no 'I' in TEAM... there's a 'ME' though, if you jumble it up.