0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.
Oh ik bedoel ook niet dat je zomaar ergens vanuit moet gaan, maar meer dat als ze de vis speciaal voor haar in olie bakken, ze de rest wat gebakken is naar ik aanneem dan ook in olie bakken. En ik denk dat ze niet de moeite hadden wiollen doen. heb zelf nooit problemen er mee gehad en dan in restaurant gevarieerd van argentijn tot griek tot italiaan, tot een hollande pot restaurant Daarbij sowieso ALTIJD een kaartje bij je hebben waarop je allergenen staan, zodat je die aan een kok kunt geven, ( stel je hebt panne op de weg en je moet wle even een AC restaurant binnen want je vergaat van de honger ;) ) scheelt een hoop gedonder, en als je voor sausjes liever op veilig speelt, meeste restaurants doen niet moeilijk erover als je eigen sausje meeneemt.
Wat voor sausjes je mag weet ik ook niet precies, ;) maar je schrijft er op dat je een koemelk vrij ( weipoeder/botermelk/droge melkbestandsdelen zijn de meest gangbare benamingen) kippeneivrij, sojavrij ( soja en sojameel en droge sojabestandsdelen) Helemaal 100% garantie heb je nooit denk ik of je moet naar een speciaal allergierestaurant gaan.misschien een optie om voor zulke gevallen nalcrom te vragen?het is een meidicijn dat bij lisanne een soort bescherm laagje op de slokdarm/darmpjes e.d. maakt, dit wordt veel gebruikt bij kinderen met meerdere ernstige allergie-en en ook gevoelig zijn bij contact voor het allergeen. Als ik met arwen naar een meet of verjaardag ga, wanneer je dus toch wat minder overzicht over alles hebt je kan op een massale meet of openbare gelegenheid er simpelweg niet vanuit gaan dat iedereen na het eten van zijn brood bijv niets aanraakt wat arwen niet ook kan aanraken ;) en dan krijgt ze s ochtends een dosis en hier werkt het gelukkig wel. het werkt niet voor iedereen zo.Maar vind het wel een uitkomst en het gaat er gewoon weer vanzelf uit, is niet schadelijk oid. Misschien dus eens het proberen waard om navraag te doen. Het kan nl bij lisanne voorkomen van toch misschien kruisbesmetting of minimale sporen die in een restaurant wat lastiger onontkombaar zijn. en je dus niet een kolfdag of 2 hoeft weg te gooien of bewaren met kans dat lisanne pijn heeft wanneer ze het krijgt, lijkt mij een win-win situatie voor beiden.